Användbara tips inför köp av gräsklippare till verksamheten
Användbara tips inför köp av gräsklippare till verksamheten
Den som driver en verksamhet inom parkskötsel behöver riktigt bra maskiner. Det gäller även kommunala verksamheter som ansvarar för att klippa gräs på allmänna platser, och naturligtvis gäller det även golfanläggningar. Där ska gräsmattan alltid vara välklippt och i toppskick. Då gäller det att köpa in riktigt bra gräsklippare som håller måttet. Men vad bör man då tänka på inför inköpet? Ta en titt på dessa tips, så blir det lättare att hitta rätt modeller som tex melex.

Tre tips att ha i åtanke

Att köpa in åkgräsklippare som ska användas till professionell parkskötsel ställer stora krav på beställaren. Det gäller att tänka på allt, så att klippningen blir fläckfritt utförd. Det första tipset är att investera i olika maskiner för olika ändamål. Det finns fairwayklippare som passar perfekt på golfbanan och släntklippare som passar perfekt när det även behöver gå att klippa med lutning. Försök alltså inte hitta en gräsklippare för alla ändamål, utan välj specialanpassade klippare för varje plats. Även om det medför dyrare inköpskostnader, kommer det också resultera i betydligt bättre resultat. Tänk också på att köpa en gräsklippare med en riktigt bra uppsamlande maskin. Detta är extra viktigt när du klipper en park eller en golfbana. Där får det inte ligga kvar högar med gräsklipp, något som uppsamlare av god kvalitet säkerställer. Det tredje tipset är att satsa på en åkgräsklippare med bra utrustning.

Välj till rätt utrustning

En bra åkgräsklippare med bra utrustning kan göra mycket mer än att klippa gräsmattan. Det går till exempel att koppla på avluftare eller rengöringsmaskin för idrottsbanor. Med sådana tillbehör blir det betydligt lättare att göra ett bra jobb på alla typer av anläggningar. För den som ansvarar för parkskötsel kan det också vara intressant att investera i en ogräsbekämpningsmaskin från Biomant. En sådan kan tillsammans med en bra gräsklippare bidra till en klanderfritt skött park. Biomant erbjuder flera olika maskiner som gör arbetet lättare att utföra.