Städningen och livspusslet
Städningen och livspusslet
Har du svårt att få in städningen mittemellan jobb, nattning av barn och matlagning? Det är vanligt att ha svårt att hinna med hushållsarbetet i vardagen. Eller så bidrar hushållsarbetet i vardagen att du aldrig får tid för återhämtning.

Dela på sysslorna

Bäst är om du och din partner delar på sysslorna i hemmet. Dela upp efter intresse eller skifta uppgifter. Poängen är att dela på arbetsbördan. Har ni båda har långa timmar på jobbet och ingen ork, lust eller tid? Sänk kraven på ett välstädat hem och gör bara det nödvändiga. Är ett välstädat hem och hemlagad mat prioriterat kanske någon av er måste ner i arbetstid. Men det är dyrt att gå ner i arbetstid! Dock är det viktigt att hushållsarbete, arbete och barnuppfostran inte bidrar till oöverstigliga krav eller utmattning.

När livspusslet inte går ihop

Kvinnor gör fortfarande största delen av allt hemarbete. Speciellt matlagning, städning och barnuppfostran. Det bidrar till ojämställdhet i relationen om den ena parten gör allt hemarbete. Det bidrar också till ojämlikhet i livslönen för kvinnor. Om partnern (mannen) inte hjälper till i hemmet kan du anlita en städfirma. Lej bort uppgifter i och utanför hemmet och lösgör tid och energi som du kan lägga på fritid. I nästan alla städer finns numer städfirmor att anlita för vanligt hushållsarbete. Bor du i norra Sverige finns exempelvis flyttstädning umeå. Anlitar du städfirma umeå städas hela hemmet och ni får mer tid till återhämtning.

Flyttstädning vid flytt

Vid flytt krävs en ordentlig städning av lägenheten som ska lämnas över. Mycket ska städas på kort tid och dessutom väldigt noggrant. Hyresbolagen är petiga med flyttstädningen. Är det inte ordentligt utfört kan det behöva städas ännu en gång, eller betala för städfirma som städar klart. Istället för att lägg massa tid och slit på flyttstädning anlita redan från början en städfirma för flyttstädning. Bor du i norra Sverige finns flyttstädning Skellefteå och flyttstädning luleå att tillgå. Lej bort flyttstädningen och fokusera på nya hemmet!