Trapprenovering
Trapprenovering
Det har blivit alltmer vanligt att flytta ut till landet och köpa sig ett hus för en billig peng. Dessa hus är ofta i behov av renovering. Att renovera är ett perfekt alternativ för att skapa en ny härlig miljö att trivas i men samtidigt behålla den fina byggnaden. När du tänker renovering tänker du ofta på att renovera badrummet eller köket då det kan bli slitet. Men ibland måste du även renovera trappan.

Renovera trappa

Kanske är din trappa inomhus täckt med en heltäckningsmatta eller så sliten att den håller på att falla sönder. När du ska renovera din trappa är det viktigt att se över det vilka åtgärder just du behöver eller vill göra. Det är till exempel vanligt att ta bort äldre heltäckningsmattor och sätta in en ny. Att göra en trapprenovering innebär allt från att lägga en heltäckningsmatta till att måla om. När du gör en full renovering av trappan går processen ofta till så här:
  • Spackla
  • Täckning av golv
  • Slipning
  • Grundmålning
  • Täckmålning
Att renovera trappan ger inte bara en ny stil till huset utan du får också en säker och trygg trappa att gå i. Det är många som väljer att göra sin trapprenovering själv på grund av kostnader. Att göra sin trapprenovering själv kan vara farligt och det är bättre att anlita någon som har erfarenhet och utbildning.

Trapprenovering pris

Att renovera trappan kan variera i pris. Eftersom olika trappsteg kostar olika och till exempel arbetskostnadens omfattning så är det enklaste sättet att be om en offert. När du ber om en offert kommer företaget du tänker anlita ut och tittar på den existerade trappan. När du har diskuterat med företaget om vad för renovering som ska utföras skickar de en offert om ett pris. En trapprenovering går att få billigare då det går att använda sig av rot-avdraget. För att ge en uppskattning kostar till exempel en renovering i massiv ek cirka 12000 till 17000 kronor med material och arbete efter rot.